Zawartość:
Produkt zawiera | W dziennej porcji | %RWS |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 628.02 kJ / 150 kcal | |
Tłuszcz | 3 g | |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1 g | |
Kwasy tłuszczowe trans | 0 g | |
Cholesterol | 5 mg | |
Sód | 250 mg | |
Węglowodany | 17 g | |
Błonnik | 2 g | |
W tym cukry | 5 g | |
Białko | 14 g | |
Witamina D | 1 µg | 20% |
Żelazo | 1 mg | 7% |
Wapń | 100 mg | 12% |
Potas | 100 mg | 5% |
*RWS - dzienne referencyjne wartości spożycia witamin i składników mineralnych
Składniki: Witamina D, Żelazo, Wapń, Potas, Izolat białka serwatkowego, pełnoziarnista mąka owsiana, kawałki czekolady [mąka ryżowa, cukier, olej rzepakowy, kakao (przetworzone alkalia), skrobia ryżowa, wodorowęglan sodu, sól], mieszanka masła [masło (krem), beztłuszczowe mleko w proszku, kazeinian sodu, Sól], zakwas [proszek do pieczenia (skrobia kukurydziana, wodorowęglan sodu, siarczan glinowo-sodowy, fosforan jednowapniowy), soda oczyszczona], aromat naturalny, białko jaja kurzego, sól, lecytyna sojowa, ekstrakt z liści stewii. Zawiera: mleko, jajko i soję.
Zalecana porcja dzienna: 1 miarka (37.5g).
Sposób spożycia: Pokryj dużą patelnię zapobiegającą przywieraniu sprayem do smażenia i podgrzej na średnim ogniu. Jeśli używasz patelni elektrycznej, podgrzej do 190 C. Dodaj 1 miarkę produktu i 60 ml wody (użyj nieco więcej płynu do cieńszych naleśników) do miski. Wymieszaj widelcem, w celu dobrego połączenia. Ciasto powinno być lekko grudkowate. Odstaw na 1-2 minuty do zgęstnienia. Wlej ciasto na ciepłą patelnię. Smaż, aż bąbelki na górnej górnej części ciasta zaczną pękać. Odwróć i podgrzewaj, aż spód stanie się złotobrązowy (około 1-2 minut na stronę).
Uwagi: Produkt nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
Najlepiej spożyć przed końcem: Data i numer partii na opakowaniu.
Kraj pochodzenia: Stany Zjednoczone
Ean: 837234109120 |
Dystrybutor/Producent: Olivit Sp. z o.o., ul. Blacharska 11, 61-006 Poznań |